Nieuws uit Tongeren

Tongeren

Nieuws uit Tongeren

Speurders tonen gruwelbeelden van moordslachtoffer, Hardy toont geen emotie

20/02/18 17:13 - In het Tongerse hof van assisen kwamen dinsdagnamiddag tien speurders aan het woord die het onderzoek uit de doeken deden naar de moord op de 82-jarige Maria Walschaerts in Mechelen. Daarbij lieten ze confronterende beelden zien, al had Hardy er duidelijk geen boodschap aan. Uit videoverhoren blijkt bovendien dat de man van plan was om euthanasie te plegen.

Dossier van restauranthouder die jobstudente lastigviel sleept lang aan: geen celstraf

19/02/18 19:24 - Een 45-jarige Egyptenaar uit Maaseik is door de Tongerse rechtbank schuldig bevonden voor het aanranden van een jobstudente. De studente die bij hem aan het werk was werd constant lastig gevallen met seksueel getinte insinuaties die de man deed. Omdat het dossier lange tijd stil lag werd er geen gevangenisstraf uitgesproken.

Bilzenaar die bij zijn broer inbrak riskeert 15 maanden cel

19/02/18 17:23 - Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van vijftien maanden en een boete van 800 euro gevraagd voor een man uit Bilzen. De beklaagde zou zich onder meer weerspannig hebben gedragen tegen enkele agenten en zou bij zijn broer hebben ingebroken om daar de boel kort en klein te slaan. Uit angst voor een confrontatie met zijn broer en familie liet hij zich, net als zijn broer, vertegenwoordigen door een advocaat.

VIDEO. Appartement in centrum Tongeren onbewoonbaar na ongeluk met Valentijnskaars

14/02/18 20:00 - Woensdagnamiddag is er brand uitgebroken in een appartement boven een winkel in de Maastrichterstraat in Tongeren. De bewoonster werd afgevoerd. De oorzaak ligt bij een kaars voor Valentijn

Oeps. Infrax boort per ongeluk gat in tweeduizend jaar oude muur

13/02/18 06:10 - De Inspectie Onroerend Erfgoed van het departement Omgeving heeft op 1 februari graafwerken van Infrax laten stilleggen omdat er beschadigingen zijn aangebracht aan de Romeinse Muur in Tongeren aan de Cesarlaan. Een aannemer wilde in opdracht van het netbedrijf een sleuf graven om een elektriciteitsleiding aan te leggen, maar blijkbaar waren de arbeiders niet op de hoogte dat een deel van de Romeinse muur zich ook ondergronds bevond. Er werd bovendien geen vergunning aangevraagd.

Rechtbank doet op 9 maart uitspraak in proces over 24-koppige Limburgse cannabisbende

09/02/18 18:42 - De Hasseltse correctionele rechtbank doet op 9 maart uitspraak in het proces over een 24-koppige cannabisbende, die een zestal cannabisplantages in Houthalen-Helchteren, Tessenderlo, Seraing en Limbourg zouden gerund hebben. Het parket van Limburg vraagt de verbeurdverklaring van 1,3 miljoen euro vermogensvoordelen. Het ging in totaal om minstens 7.000 cannabisplanten.

Vijf vrouwen en zeven mannen in jury voor assisenproces Renaud Hardy

09/02/18 17:25 - De twaalfkoppige jury voor het assisenproces in Tongeren van de 55-jarige Renaud Hardy bestaat uit vijf vrouwen en zeven mannen. Er zijn vrijdag ook zes reservejuryleden aangeduid voor het proces dat mogelijk tot 7 of 8 maart kan duren.

Twintiger uit Tongeren veroordeeld tot 18 maanden met uitstel voor wietplantage

09/02/18 15:13 - De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag een 22-jarige man uit Tongeren voor een wietplantage in Velm (Sint-Truiden) veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel en een boete van zesduizend euro met volledig uitstel. Tussen begin juni en begin oktober 2016 had hij een wietplantage in zijn huurwoning staan. De elektriciteit voor de plantage werd illegaal afgetapt. De cannabisplantage kwam aan het licht door een waterlek.

Jury geloot voor assisenproces tegen seriedoder Renaud Hardy (55)

08/02/18 16:19 - Voor het hof van assisen in Tongeren wordt vrijdagnamiddag de twaalfkoppige jury uitgeloot voor het proces van Renaud Hardy (55) uit Mechelen, die terechtstaat voor twee moorden en twee moordpogingen. Een van de slachtoffers van de moordpogingen is de actrice Veerle Eyckermans, die zware klappen kreeg. De slachtoffers van de moorden waren Maria Walschaerts (82) en Linda Doms (52). Het proces vindt in Tongeren plaats wegens renovatiewerken aan het Antwerpse justitiegebouw.

Seriemoordenaar Renaud Hardy verschijnt morgen voor assisen in Tongeren

08/02/18 15:14 - Morgen start in Tongeren het assisenproces tegen de vermoedelijke seriemoordenaar Renaud Hardy. De Mechelaar staat terecht voor twee verkrachtingen, twee moorden en twee moordpogingen. De psychopaat met parkinson kijkt wellicht aan tegen een levenslange celstraf. Morgen wordt de jury samengesteld. Het proces start ten gronde op 19 februari.

Zelf nieuws uit Tongeren?
Deel ervaringen over TongerenTongeren

„ Woonplaatsen.be gidst u door Tongeren! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken